19.1.2017. 19:47
0
Vojska sirijskog režima krši primirje: U zračnom napadu na naseljeno područje poginula tri civila, a 15 ranjeno
U zračnom napadu sirijske vojske na naseljeno područje u mjestu Arbin u Istočnoj Guti, koja pripada Damasku, poginula su tri civila, dok je 15 ranjeno.

Diyauddin al-Busi, rukovodilac improvizirane bolnice u Istočnoj Guti, za AA je istakao da su avioni sirijske vojske bombardovali naseljena područja u mjestu Arbin koje je pod kontrolom opozicije.

Potvrdio je da su u napadu poginula tri civila, dok je 15 ranjenih koji su prebačeni u obližnju improviziranu bolnicu.

Pripadnici Civilne odbrane su istakli da je na pomenutom području pričinjena velika materijalna šteta, dok su mnoge kuće uništene.

Podsjetimo, dogovor o primirju u Siriji, postignut na inicijativu Turske i Rusije, stupio je na snagu 30. decembra 2016. godine.

Ipak, snage lojalne sirijskom režimu i pojedine terorističke grupe koje djeluju u saradnji s njima u nekim dijelovima zemlje krše prekid vatre.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.