22.1.2017. 15:03
0
Napad automobilom na pješake u Melbourneu: Broj poginulih povećan na pet osoba
Broj smrtno stradalih povećan je na pet osoba u napadu koji se u petak dogodio u australskom Melbourneu, kada je vozač namjerno automobilom udario u grupu pješaka, javlja Anadolu Agency (AA).

Policija je nedugo nakon napada u centru Melbournea uhapsila napadača 26-godišnjeg Dimitriousa Gargasoulasa, a saopćeno je da slučaj nema veze s terorizmom.

Danas su u bolnici preminule dvije povrijeđene osobe i to tromjesečna beba i 33-godišnji muškarac, čime je bilans smrtno stradalih u napadu na pješake povećan na pet osoba.

U napadu je povrijeđeno još 37osoba, među kojima su četiri životno ugrožene osobe.

Napadač je odranije poznat australskim organima reda, a prema nezvaničnim informacijama riječ je o čovjeku s duševnim problemima i korisniku droga.

Šef policije u Victoriji Graham Ashton je saopćio da će Gargasoulas biti procesuiran za višestruko ubistvo.

Brojni građani Australije, kao i najviši zvaničnici te zemlje posjećuju mjesto napada i odaju počast stradalim žrtvama.

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.