3.2.2017. 22:23
0
Iran uvodi sankcije kompanijama i privrednicima iz SAD-a
Iranske vlasti su saopćile kako će uvesti sankcije kompanijama i privrednicima sa sjedištem u SAD-u, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju objavljenom na zvaničnoj internet stranici Ministarstva vanjskih poslova Irana navodi se kako će Iran uvesti sankcije kompanijama i privrednicima iz SAD-a.

Navodi se kako će u narednom periodu biti objavljena imena kompanija i privrednika na koje se sankcije odnose.

"Kao odgovor na američke ilegalne korake protiv Irana, u skladu s principom reciprociteta, bit će uvedene sankcije protiv osoba i kompanija koje pomažu ekstremističke terorističke grupe u regionu kao i ubistva i nasilje protiv bespomoćnih ljudi", navodi se u saopćenju.

Dodaje se kako je odluka o sankcijama donesena nakon što su SAD saopćile da uvode nove sankcije Iranu kako bi navodno kaznile zvanični Teheran zbog ispaljivanja balističke rakete i podrške hutskim pobunjenicima u Jemenu.

(Anadolu Agency) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.