11.2.2017. 22:00
0
UN: U Siriji ove sedmice ubijeno najmanje 20 djece
Najmanje 20 djece ubijeno je u Siriji početkom ove sedmice, uprkos prekidu vatre u toj zemlji, prema podacima koje je iznio Geert Cappelaere, regionalni direktor Dječijeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF).

“Početkom nedjelje u nasilju u Idlibu navodno je ubijeno 30 ljudi, među kojima 16 djece. Neki od ubijenih bili su raseljeni iz Halepa“, kazao je Cappelaere.

Naveo je da su još četiri djeteta poginula, a petero ih je povrijeđeno u napadima u Homsu, te da je u drugim napadima koji su se dogodili u istočnoj Guti, ruralnom dijelu Damska, također bilo djece među poginulima.

“Čini se da su ovi napadi najteži od početka najnovijeg prekida neprijateljstva, koje je stupilo na snagu 30. decembra 2016. godine. Ubijanje i ranjavanje djece je teško kršenje prava djece. To mora prestati jednom i za sva vremena“, naglasio je Cappelaere.

Primirje u Siriji dogovoreno je 30. decembra prošle godine uz posredstvo Turske i Rusije.

U Astani je 23. i 24. januara ove godine održan međunarodni sastanak o Siriji na kojem su delegacije Turske, Rusije i Irana dogovorile uspostavu trilateralnog mehanizma nadzora poštivanja primirja u Siriji.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.