12.2.2017. 11:35
0
Filipini: U zemljotresu najmanje osmero poginulih, još 130 puta zabilježeno podrhtavanje tla
Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte obiao je neke od preživjelih jakog zemljotresa u kojem je najmanje osmero ljudi izgubilo živote, dok je više od 200 osoba povrijeđeno i oštećen aerodrom, zgrade i oko 1.000 kuća u provinciji na jugu zemlje, prenosi Anadolu Agency.

Više od 130 manjih zemljotresa uslijedilo je nakon onog jačine 6,7 stepeni koji je pogodio provinciju Surigao del Norte u petak kasno navečer. Ti manji potresi dodatno su uznemirili stanovnike, među kojima su mnogi noć proveli na otvorenom, dok su drugi susret sa predsjednikom dočekali sa suzama. 

Duterte je nakon posjete izrazio saosjećanje porodicama stradalih i obećao finansijsku pomoć preživjelima kojima je potrebanmedicinski tretman. 

Zvaničnici na Filipinima su upozorili stanovništvo da proveri koliko su kuće u kojima žive stabilne s obzirom da će se manja podrhtavanja tla, prema procjeni stručnjaka, nastaviti i narednih dana. 

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.