15.2.2017. 15:02
0
New York: Jedna osoba umrla, a dvije teško oboljele od rijetke bolesti koju prenose pacovi
Sekretarijat za zdravstvo New York Citya objavio je kako je jedna osoba preminula, a druge dvije ozbiljno oboljele od rijetke bolesti koju prenose pacovi, javlja Anadolu Agency (AA).
Spomenuta tri slučaja dogodila su se u posljednja dva mjeseca u četvrti Bronx. Gradski zvaničnici kažu da je to prvi put da je utvrđen grupni slučaj takvog oboljenja.

Bolest se zove leptospiroza. Infekcija se obično javlja kada je osoba izložena urinu pacova. Bolest se rijetko prenosi sa čovjeka na čovjeka i može se liječiti antibioticima.

Gradske vlasti naglašavaju da je populacija pacova u tom području znatno smanjena i da edukuju stanovništvo o rijetkoj bolesti.

Lokalni mediji navode podatak da je u periodu od 2006. do 2016. godine zabilježeno 26 slučajeva oboljenja od leptospiroze, od čega ih je osam bilo u Bronxu.

(Anadolu Agency) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.