19.2.2017. 19:50
0
Sirija: U napadu režimskih snaga 97 civila ranjeno
U napadu režimskih snaga sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada "slon granatama” na naselje Qaboun, u Damasku, ranjeno je 97 ljudi.


Član koordinacijskog tima u Qabounu Uveyd Awad kazao je kako je stanje pojedinih ranjenika teško.

”Assadove snage već nekoliko dana napadaju područja u naselju Qaboun, u Damasku, Harestu i Istočnu Ghuotu, koja se nalaze pod kontrolom opozicije. Uprava iz Damaska napada područja pod kontrolom opozicije i time krši dogovor o prekidu vatre potpisan 30. decembra”, rekao je Awad. 

Prema njegovim riječima, režimske snage su prvo stanovništvo Dareyye, a zatim doline Barada natjerali na iseljavanje.

”Assadov režim sada napada i Istočnu Ghoutu i time narod tjera na iseljavanje i bijeg na područja pod kontrolom režima”, dodao je Awad.

U napadu ”slon granatama” izvedenom u subotu u Damasku poginulo je 17, a ranjena 54 civila. 
Assadove snage pomenuta područja bombarduju kako bi uništili tunele koji povezuju Qaboun i Istočnu Ghoutu.

Dogovor o prekidu vatre u Siriji uz posredovanje Turske i Rusije na snagu je stupio 30. decembra 2016. godine.

Na mirovnim pregovorima održanim u Astani 23. i 24. januara dogovorena je uspostava trojnog mehanizma nadzora implementacije i kršenja dogovora o prekidu vatre u Siriji. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.