24.2.2017. 18:19
0
Turska: Oslobađanjem al-Baba postignuti su ciljevi planirani na početku operacije
Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Turske Hulusi Akar danas je s vojnom delegacijom posjetio područja u Gaziantepu i Kilisu na jugoistoku Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

U povodu oslobađanja centra sirijskog grada al-Bab, Akar je danas posjetio i Komandu za operacije kako bi se informisao o stanju u Siriji.

"Nakon što je al-Bab stavljen pod kontrolu, posignuti su ciljevi planirani na početku operacije. U narednom periodu će biti pružen svaki oblik podrške kako bi se život na tom području normalizirao i kako bi se lokalno stanovništvo moglo bezbijedno vratiti u svoje domove", rekao je Akar.

Uputio je saučešće porodicama boraca koji su dali svoje živote u borbi protiv ISIS-a i drugih terorističkih organizacija.

Nakon što su Turske oružane snage (TSK) i opoziciona sirijska vojska FSA u sklopu ofanzive "Štit Eufrata" pokrenute 24. augusta prošle godine, od terorističkih elemenata oslobodili pojas između gradova Azaz i Jarablus na sjeveru Sirije u blizini granice s Turskom, u decembru prošle godine su pokrenute akcije u cilju oslobađanja al-Baba od terorista ISIS-a. FSA uz podršku turskih snaga jučer je zauzela centar tog grada na sjeveru Sirije.

(Anadolu Agency/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.