9.3.2017. 22:38
0
Putin i Erdogan razgovarat će o Siriji i drugim temama
Ruski predsjednik Vladimir Putin i šef turske države Redžep Tajip Erdogan razgovaraće o mirovnom rješenju u Siriji i daljoj normalizaciji bilateralnih odnosa, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Dnevni red je maksimalno proširen, biće sastanaka na višem nivou Savjeta rusko-turske saradnje i samo nekoliko zemalja ima slične formate naprednog partnerstva", naglasio je Putin. 

On je istakao da je vlade dvije zemlje učestvovati u sastanku u skoro punim sastavima i da je time "utvrđen dnevni red". 

Peskov je istakao i da su na dnevnom redu trgovinska i ekonomska saradnja i sprovođenje "mega projekata - gasovoda `Turski tok` te gradnja nuklearne elektrane Akuju". 

"To je proces dalje normalizacije naših odnosa nakon određenih kritičnih trenutaka. Od velike važnosti su teme u vezi sa bezbjednosti, Sirijom, istragom o ubistvu našeg ambasadora Andreja Larlova u Ankari", dodaje Peskov. 

(SRNA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.