20.3.2017. 20:45
0
''Turska je zabrinuta, zato koristi riječi nacizam i fašizam''
Turska koristi metafore o nacizmu u vezi sa svojim evropskim prijateljima, jer je zabrinuta da ponovo upadaju u zamku ideologije, rekao je danas zamjenik turskog premijera Numan Kurtulmus.

On je rekao da Turska pokušava da upozori Evropu da evropska politika postaje talac rastućeg rasizma. 

"Mi koristimo metafore o fašizmu i nacizmu, jer smo zabrinuti za budućnost naših evropskih prijatelja. Znamo šta ti komentari znače, posebno u NJemačkoj", rekao je Kurtulmuš na konferenciji za novinare u Istanbulu. 

On je podsjetio da su evropske države najviše propatile zbog fašizma i nacizma u vrijeme Drugog svjetskog rata. "Mi sada čujemo i vidimo korake fašizma i nacizma. Mi ovo ne govorimo da nekoga povrijedimo", rekao je Kurtulmuš. 

Kurtulmuš je dodao da Turska samo želi da upozori i podsjeti na krvave dane u nedavnoj istoriji Evrope, koja ne smije ponovo upasti u zamku fašizma. 

"Mi smo ovo rekli da bi oni mogli da preduzmu mjere predostrožnosti", rekao je on. 

(SRNA/Amila Alijagić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.