21.4.2017. 11:45
0
Predao se drugi osumnjičeni za napad u Parizu, hapšenja u porodici
Osumnjičeni, za kojim su tragale francuske vlasti nakon pucnjave u Parizu, predao se belgijskoj policiji, saopćio je portparol francuske policije.

- Muškarac, za kojim su belgijske vlasti raspisale potjernicu, predao se u policijskoj stanici u Antverpenu - kazao je za AFP portparol francuskog MUP-a Pjer-Arni Brande.

Osim toga, francuska policija privela je tri člana porodice napadača, koji je ubijen u pucnjavi s policijom u Parizu, javila je agencija Reuters, pozivajući se na neimenovane pravosudne izvore.

Mediji su prethodno prenijeli da policija traga za drugim osumnjičenim za pucnjavu u Parizu, u kojoj je jedan policajac ubijen, piše Avaz.

Brande je, za radio stanicu "Evropa 1", potvrdio da su drugog napadača identifikovali zvaničnici belgijskih sigurnosnih službi o čemu su obavijestili francuske vlasti, piše Reuters, prenosi B92. 

Prema njegovim riječima, dvojica policajaca, koji su ranjeni u napadu, su van životne opasnosti. 

AP podsjeća da je policija ubila napadača koji je sinoć otvorio vatru na Jelisejskim poljima, piše Avaz.

Portparol policije Žerom Bone je za TV-stanicu BFM rekao da je u bulevaru u vrijeme napada bilo "na hiljade ljudi" i da je zahvaljujući brzom reakcijom policije, koji su ubili napadača, izbjegnut "mogući pokolj".

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.