1.5.2017. 11:52
0
Indija: Linčovali dva mladića koji su htjeli zaklati kravu
Rulja je u jednom selu na sjeveroistoku Indije linčovala dva mladića koji su bili optuženi da su planirali ukrasti kravu i zaklati je, javlja agencija Reuters.
Radikalni hindusi ubili su dva muslimana javnim premlaćivanjem u talasu nasilja, a nakon što je upućen zahtjev da se u Indiji u potpunosti zabrani klanje krava.

Dio hindusa tu životinju smatra svetom, a nakon dolaska na čelo države premijera Narendra Modija iz nacionalističke hindu partije njihovi zahtjevi su sve radikalniji, prenose agencije. Policija je potvrdila ubistvo, a porodice žrtava traže istragu. Više od 20 osoba je učestvovalo u linču, a nesretni mladići su udarani štapovima i kamenjem.

- Kada je policija stigla na lice mjesta oni su već bili u kritičnom stanju – rekao je šef lokalne policije Debaraj Upadhay Reutersu.

Televizija je prikazala mladiće vezanih ruku. Ali, još  niko nije uhapšen nakon stravičnog zločina.

(Fena/Alen Avdić) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.