27.5.2017. 17:17
0
Trumpov savjetnik: Partneri iz G7 poštuju američku poziciju
Vodeći ekonomski savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, Gary Cohn izjavio je danas da čelnici frupe G7 poštuju američku poziciju kako je Trumpu potrebno još vremena da donese konačnu odluku o tome da li će Washington ostati privržen Pariškom sporazumu o klimatskim promjenama.
Trump je objavio na Twitteru da će donijeti konačnu odluku iduće sedmice. 

- Oni uviđaju našu poziciju, mi uviđamo njihovu, i to je najbitnije kako bismo nastavili sa zajedničkim radom - izjavio je Cohn niovinarima.

Cohn je opisao konverzaciju među čelnicima kao "veoma snažnu" i dodao da je bilo "mnogo uzimanja i davanja", prenosi agencija AP.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.