31.5.2017. 21:19
1
Jordan kritizira Izrael zbog provaljivanja doseljenika u džamiju Al-Aqsa
Jordanski zvaničnici uputili su u srijedu protestno pismo izraelskoj ambasadi u Ammanu u kojem optužuju izraelske vlasti zbog dozvoljavanja jevrejskim doseljenicima da upadaju u džamiju Al-Aqsa, izvještava državna novinska agencija Petra.

Jordanska vlada u pismu traži od izraelske vlade da odmah zaustavi takva djela "agresije i provokacije", te da poštuje ulogu Jordana u zaštiti islamskih svetih mjesta u Jerusalemu, prenosi Xinhua.

Jordanski zvaničnici su kazali da je Izrael dozvolio da nekoliko grupa "radikalnih" jevrejskih naseljenika provaljuju u dvorište džamije Al-Aqsa od početka ove sedmice.

U pismu se također navodi da takva djela štete odnosima između dvije zemlje i potkopavaju napore da se smanje tenzije i održi status quo u džamiji Al-Aqsa.

(Fena/Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.