6.6.2017. 17:57
0
Johnson "ne vidi nikakvog razloga" za otkazivanje Trumpove posjete Britaniji
Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson izjavio je u utorak kako ne vidi nikakvog razloga za otkazivanje državne posjete Donalda Trumpa Britaniji nakon što je američki predsjednik kritikovao reakciju gradonačelnika Londona Sadiqa Khana na ubistva na Londonskom mostu.

Trump se žestoko obrušio na Khana na Twitteru, optužujući ga da je uputio "jadno opravdanje" rekavši da Londončani ne bi trebali biti uznemireni kada ugledaju dodatne policijske snage na ulicama britanske prijestonice nakon subotnjeg napada u kome je ubijeno sedam ljudi.

-Poziv je upućen i prihvaćen i ne vidim nikakvog razloga da se to promjeni, ali što se tiče uvjeravanja koja je Sadiq Khan dao građanima Londona, mislim da je on bio u potpunosti u pravu da govori kako je govorio - izjavio je Johnson za BBC radio odgovarajući na pitanje da li Trumpova državna posjeta treba biti otkazana.

Nikakav datum nije zakazan za posjetu, koja je dogovorena tokom posjete premijerke Therese May Washingtonu u januaru.

- Neželim da ulazim u spor između te dvojice pojedinaca za koje mislim da su vjerovatno savršeno u stanju da govore sami za sebe - izjavio je Johnson o Trumpu i Khanu, prenosi Reuters.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.