23.6.2017. 15:12
0
Turci prkose arapskom svijetu i brane Katar: Odbili da zatvore vojnu bazu u Kataru
Turski zvaničnici su u petak odbacili ključni zahtjev nekoliko arapskih država umiješanih u krizu s Katarom, rekavši kako turska vlada ne planira zatvoriti vojnu bazu u toj maloj zemlji Perzijskog zaljeva.

Zahtjev da Turska povuče svoje snage jedan je od ultimatuma Saudijske Arabije i drugih zemalja koje su prekinule odnose s Dohom, a koji moraju biti ispunjeni tokom sljedećih 10 dana, izvještava AP.

Katarski zvaničnici su potvrdili da su primili spisak zahtjeva u četvrtak.

Turski ministar odbrane Fikri Isik u petak je kazao da se planira da se u turskoj bazi treniraju katarski vojnici i da se poveća sigurnost u Kataru.

Turska je u ovoj krizi stala na stranu Katara, a turski parlament je ratificirao zakon kojim se dozvoljava slanje turskih vojnika u spornu bazu. Iz turske vojske su saopćili da je kontingent od 23 vojnika sitgao u Dohu u četvrtak.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.