12.7.2017. 21:44
0
Kandidat za direktora FBI-a: Istraga o umiješanosti Rusije nije lov na vještice
Kandidat kojeg je Donald Trump izabrao da bude na čelu FBI-a odbacio je predsjednikovu tvrdnju da je istraga o navodnom miješanju Rusije u američke izbore "lov na vještice".

Ja ne smatram da je direktor Mueller u lovu na vještice - rekao je Cristopher Wray za bivšeg direktora FBI-a koji vodi specijalnu istragu, javlja BBC.

Wray je američkom Senatu kazao da će podnijeti ostavku ukoliko predsjednik od njega bude tražio da učini bilo šta ilegalno.

Američki predsjednik je posljednjeg direktora FBI-a Jamesa Comeya otpustio 9. maja.

Trump je ranije u srijedu na Twitteru napisao: "Ovo je najveći lov na vještice u političkoj historiji. Tužno!"

- Ko god misli da ću štediti na udarcima kao direktor FBI-a, očigledno me ne poznaje dobro. Nikada neću dopustiti da rad FBI-a bude vođen bilo čime osim činjenicama, zakonom i nepristranom borbom za pravdu i tačka - rekao je Wray vijeću Senata u srijedu.

Na pitanje o emailovima Donalda Trumpa mlađeg, Wray je kazao da nije upoznat s njihovim sadržajem.


(Fena/Admir Oručević)

TrumpFBI
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.