18.8.2017. 8:52
0
Katalonsaka vlada povezala napade u Barceloni i Cambrilsu
Katalonska vlada saopćila je da je napad u turističkom mjestu Cambrils povezan s napadom vozilom na popularnom šetalištu u Barceloni, u kome je ubijeno 13 ljudi.


Regionalni ministar unutrašnjih poslova Joaquin Forn izjavio je u petak ujutru lokalnoj radiostanici RAC1 da su napadi u Cambrilsu izvedeni "po istom modelu".

- Postoji veza među njima - kazao je.

On nije pojasnio povezanost dva napada. Potvrdio je da  vozač koji je izveo napad u Barceloni još nije uhapšen.

Policija je ranije javila da među dvije uhapšene osobe nema vozača. U napadu u Cambrilsu učestvovala su petorica ljudi koji su nosili pojaseve bombaša samoubica. Policija je otvorila vatru po osumnjičenima, ubila ih je i detonirala je njihove eksplozive. 

Policija nije pružila detalje o napadu u Cambrilsu ali se u medijskim izvještajima navodi da je vozilo udarilo u policijski automobil i u ljude koji su se nalazili u blizini. Šest osoba je povrijeđeno.

Policija je ranije saopćila da razmatra teoriju da su napadi u Cambrilsku i Barceloni povezani, prenosi Associated Press.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.