25.9.2017. 19:18
0
Bivši kongresmen osuđen zbog online seksa s maloljetnicom
Bivši kongresmen iz New Yorka Anthony Weiner briznuo je u plač kada je osuđen na 21 mjesec zatvora zbog slanja seksualno eksplicitnih poruka maloljetnoj djevojci, prenosi BBC. On je još u maju priznao krivicu za slanje opscenog materijala maloljetnici i obećao da se neće žaliti na presudu ukoliko bude manja od 27 mjeseci.
Weiner (53) je napustio Kongres 2011. godine, zbog seks skandala, ali su se to ponovilo 2013. godine kada je bio kandidat za gradonačelnika New Yorka. Advokati su zatražili uvjetnu kaznu, ali je sud utvrdio da se radi o „ozbiljnom krivičnom djelu koje zahtjeva ozbiljnu kaznu“.

- Anthony Weiner je tražio od djevojčice za koju je znao da ima 15 godina da mu pokaže golo tijelo i da se s njim upusti u seksualno eksplicitno ponašanje putem interneta - rekao je američki državni tužitelj. Osim toga, kad izađe iz zatvora bivši političar će biti pod posebnim nadzorom tri godine. Odbrana je tvrdila da je Weiner djelo počinio u stanju „duboke i nekontrolirane bolesti“.

(FENA/Merima Druškić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.