13.10.2017. 11:00
0
Guterres čestitao palestinskom predsjedniku Abbasu na sporazumu o pomirenju
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guterres preko telefona je u četvrtak čestitao palestinskom predsjedniku Mahmoudu Abbasu na potpisivanju sporazuma o pomirenju između Fataha i Hamasa.

- Generalni sekretar je čestitao predsjedniku na unutarpalestinskom sporazumu potpisanom ranije danas u Kairu - navodi se u saopćenju Guterresovog ureda, prenosi palestinska novinska agencija WAFA.

U saopćenju je također kazano da je generalni sekretar ohrabren nedavnim napretkom u dopuštanju palestinskoj vladi da preuzme svoje nadležnosti u Gazi, te da je pozdravio napore Egipta u postizanju ovog cilja.

- On je istakao da i dalje postoji potreba da se pod hitno riješi humanitarna kriza u Gazi, pogotovo u pogledu krize s napajanjem električnom energijom, te boljim pristupom ka toj teritoriji i van nje - rečeno je u saopćenju.

Guterres je Abbasu ponovio da su "Ujedinjene nacije spremne da nastave sarađivati s palestinskim vlastima i regijom kako bi pomogle vladi u preuzimanju njenih nadležnosti u Gazi".

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.