13.10.2023. 22:35
0
Guterres: Čak i ratovi imaju pravila
Glavni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Guterres kaže da je "situacija u Gazi dosegla novu opasnu nisku razinu".

“Cijeli teritorij suočava se s krizom vode. Nema struje. Naše osoblje UN-a i naši partneri rade danonoćno kako bi pomogli ljudima u Gazi”, dodao je tijekom kratke konferencije za novinare, prenosi N1.

Kaže i da “svi taoci moraju biti oslobođeni, a međunarodno pravo i zakoni o ljudskim pravima moraju se poštivati i podržavati, civili moraju biti zaštićeni i nikada korišteni kao živi štitovi”.

Guterres također poziva na trenutni pristup humanitarne pomoći Gazi i kaže da “čak i ratovi imaju pravila”.

Pozvao je čelnike zemalja širom svijeta da progovore protiv govora mržnje, antisemitizma, antimuslimanske netrpeljivosti i neprihvatljivog dehumanizirajućeg jezika.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.