7.11.2017. 8:29
1
Otkriven motiv brutalnog napada u crkvi u Teksasu
Amerikanac koji je u nedjelju u crkvi u Teksasu ubio 26 ljudi, uključujući nekoliko djece među kojima je najmlađe imalo 18 mjeseci, vjerovatno je na svoj čin bio potaknut porodičnom svađom, objavile su u ponedjeljak mjesne vlasti.

"U toj je porodici vladala svađa", rekao je Freeman Martin, dužnosnik snaga reda Teksasa, objasnivši da je punica napadača, Devina Patricka Kelleyja, dolazila u tu crkvu.

"Punica je dolazila u tu crkvu. Znamo da je primila prijeteće SMS poruke od njega. Ovo nije bilo motivirano rasom, niti vjerskim uvjerenjima", rekao je Martin.

Riječ je o najgorem masovnom ubistvu u historiji Teksasa i jednom od najgorih u savremenoj historiji SAD-a, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.