12.11.2017. 19:44
0
Brennan i Clapper tvrde da je Vladimir Putin izmanipulosao Donalda Trumpa
Dva bivša rukovodioca američkih obavještajnih službi John Brennan i James Clapper izrazili su strahovanje da je predsjednika Donalda Trumpa izmanipulosao šef ruske države Vladimir Putin.

Trump je nakon kratkog susreta sa Putinom na marginama samita članica Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje /APEK/ u vijetnamskom gradu Danangu izjavio je da vjeruje da je ruski predsjednik bio iskren kada je rekao da se Moskva nije miješala u američke predsjedničke izbore prošle godine. 

Brennan je bivši direktor Centralne obavještajne agencije /CIA/, a Clapper je nekadašnji direktor Administracije za obavještajne agencije. 

"Mislim da je Trump iz nekog razloga bio zastrašen Putinom, uplašen šta bi on mogao uraditi ili šta bi mogao biti rezultat istraga oko miješanja Rusije u izbore. Ono šta on radi sa Rusima je možda iz naivnosti, neznanja ili straha", kaže Brennan. 

Clapper smatra da su strani lideri koji prostiru crveni tepih pred Trampa u stanju i da ga izmanipulišu. 

"Zaista mislim da Kinezi i Rusi misle da mogu da ga izigraju", kaže Clapper. 

Brennan i Clapper komentare su iznijeli nakon što je Trump izjavio da je ponovo sa Putinom razgovarao o optužbama za rusko miješanje u izbore u SAD i da je ruski predsjednik ponovo negirao bilo kakvu umiješanost. 

"Zaista vjerujem, kada mi to kaže, da to i misli. Mislim da je bio i uvrijeđen uvredama, što nije dobro za našu zemlju", istakao je Trump.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.