15.12.2017. 9:04
0
De Mistura: Međusirijski pregovori u Ženevi "velika propuštena prilika"
Krug mirovnih pregovora o Siriji koji je završio u četvrtak bio je velika propuštena prilika, ali bi moglo biti još razgovora sljedećeg mjeseca, ako se bude mogla potaknuti vlada predsjednika Bashara al-Assada da stvarno sudjeluje, rekao je UN-ov posrednik Staffan de Mistura.
"Nije bilo pravih pregovora. Nisam primijetio da vlada stvarno pokušava ostvariti dijalog, to je žalosno", rekao je de Mistura na konferenciji za novinare nakon 8. kruga međusirijskih razgovora i istaknuo da se radi o "velikoj propuštenoj prilici, zlatnoj prilici".

Od početka procesa u Ženevi 2016. sirijska vladina delegacija i dalje odbija direktno razgovarati s predstavnicima sirijske opozicije i pristaje razgovarati samo s posrednikom.

Na pitanje o sljedećim etapama, posrednik je izjavio da namjerava sazvati nove pregovore u Ženevi u januaru, nakon što je razgovarao s Vijećem sigurnosti Ujedinjenih naroda prošle sedmice u New Yorku, prenosi Hina.

(FENA/Ajla Hurko)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.