28.12.2017. 12:15
0
U samoubilačkom napadu u Kabulu poginulo najmanje 40 ljudi
Najmanje 40 ljudi poginulo je u četvrtak u bombaškom napadu na novinsku agenciju Afghan Voice i susjedni kulturni centar, objavili su afganistanski zvaničnici.

Zamjenik glasnogovornika ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da je najmanje 40 mrtvih i 30 ranjenih u eksploziji, posljednjem u nizu napadu na medijske organizacije u Kabulu, prenosi Hina.

Mnogi među mrtvima su studenti jer je do napada došlo tokom održavanja okruglog stola u kulturnom centru. 

Novinar u napadnutoj agenciji Sajid Abas Husaini kazao je Reutersu da mu se čini da je tokom napada bilo više od jedne eksplozije. U agenciji je poginuo najmanje jedan novinar. 

Afghan Voice povezan je sa šijitima i nalazi se u šijitskoj četvrti, ali zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad. Talibanski glasnogovornik Zabihula Mudžahid kaže da oni nisu napadači. 

Po Reporterima bez granica, Afganistan je jedno od najopasnijih mjesta za novinare. Ove godine, ne računajući napad u četvrtak, na zadatku ih je poginulo sedam.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.