30.12.2017. 11:35
0
SAD upozorava Iran - Svijet posmatra kako ćete odgovoriti na proteste
Američki zvaničnici su upozorili da "svijet posmatra" kako će iranske vlasti odgovoriti na antivladine proteste koji su izbili u nekoliko gradova. Hiljade ljudi su se pridružile protestima, od kojih su deseci uhapšeni.

U saopćenju Bijele kuće se navodi da je Irancima dosta "korupcije režima i rasipanja državnog bogatstva na finansiranje terorizma", izvještava BBC.

- Iranska vlada treba poštivati prava naroda, uključujući njihovo pravo na izražavanje. Svijet posmatra - napisala je na Twitteru glasnogovornica Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders.

Ova objava kasnije se pojavila na Twitter profilu predsjednika Donalda Trumpa.

Iz američkog ministarstva vanjskih poslova pozvali su sve zemlje "da javno podrže iranski narod i njihove zahtjeve za osnovna prava i okončanje korupcije".

Vlasti su u međuvremenu pozvale svoje simpatizere da u subotu izađu na proteste podrške širom zemlje.

(FENA/Ajla Hurko)

IranSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.