9.1.2018. 11:31
0
Ruska mornarica izvela prve vojne vježbe u 2018.
Marinci iz Pacifičke flote Ruske mornarice započeli su s vježbama u istočnoj vojnoj oblasti na dalekom istoku Rusije, pokrenuvši prve vojne vježbe u Rusiji u 2018. godini, javila je u utorak novinska agencija Sputnik.

Pozivajući se na saopćenje Pacifičke flote, Sputnik prenosi da je oko 1.000 mornara započelo s obavljanjem zadataka u regijama Bamburovo, Gornostai i Radygine, u prvom borbenom zadatku u 2018.

Marinci će izvoditi vježbe vožnje borbenih vozila, taktičke metode borbe i inžinjerijske obuke, kao i  praktične vježbe otvaranja vatre iz svih tipova malokalibarskog oružja, navodi se u saopćenju.

Najmanje 200 borbenih jedinica sa specijalnom opremom poslano je na vježbu, dodaje se u saopćenju Pacifičke flote.

Sa sjedištem u dalekoistočnom gradu Vladivostoku, Pacifička flota dio je Ruske mornarice i snaga istočne vojne oblasti, jedne od četiri operativne strateške komande ruske vojske.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.