9.2.2018. 21:15
0
Najmanje 57 Palestinaca ranjeno u demonstracijama
Najmanje 57 Palestinaca je povrijeđeno kada su izraeske snage ispalile gumene metke i napale demontrante koji su protestirali širom okupirane Zapadne obale i pojasa Gaze, objavilo je ministarstvo zdravstva, prenosi agencija Wafa.

Palestinci su deseti petak zaredom izašli na ulice protestirati protiv odluke SAD da priznaju Jerusalem kao glavni grad Izraela. Od toga je u Ramallahu ranjeno 14 osoba gumenim mecima, te su primljeni u bolnicu, a jedna osoba je teško ranjena i u životnoj je opasnosti.

Sukobi su izbili širom palestinskih teritorija, i to posebno nakon što su izraelske snage u racijama prošle sedmice ubile trojicu mladih Palestinaca.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.