7.3.2018. 18:47
0
Ros: Amerika ne želi trgovinski rat
SAD ne žele trgovinski rat, a o odluci o uvođenju tarifa na uvoz čelika i aluminija detaljno se razmislilo, izjavio je američki ministar trgovine Vilbur Ros.

On je za CNBC rekao da će SAD imati razuman odnos sa saveznicima i dodao da se porast cijene čelika može izbjeći povećanom proizvodnjom domaćih proizvoda.

Ros je prokomentirao ostavku Gerija Kona, glavnog savjetnika američkog predsjednika Donalda Trampa, koji je jučer podnio ostavku u znak protesta zbog uvođenja kontroverznih tarifa, i rekao da Konova ostavka "nije nikakav udar na vlast, jer je Kon već neko vrijeme razmišljao o nekakvom postupku".

- Ovo neće biti veliki trgovinski rat. Predsjednik ne bi nagovijestio bilo kakvu fleksibilnost prema Kanadi i Meksiku ukoliko je želio uraditi nešto ekstremno - rekao je Ros.

On je dodao da je odluka SAD razmatrana duže vrijeme, prenio je Avaz.

Američki predsjednik Donald Tramp ranije je izjavio da bi Kanada i Meksiko mogli biti pošteđeni tarifa na čelik i aluminij ukoliko pokažu više volje za obnavljanje Sjevernoameričkog ugovora o slobodnoj trgovini /NAFTA/, kako bi se interesi SAD uzeli u obzir.

(Ajla Hurko)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.