3.4.2018. 19:38
0
Policajac otkrio zašto malena Medi nikada neće biti pronađena
Britanske vlasti namjeravaju potrošiti još 100.000 funti na potragu za djevojčicom Madeleine McCann, koja je 2007. nestala iz apartmana u Portugalu tokom ljetovanja s roditeljima.

Njihov plan kritizirao je policajac koji je odbio voditi istragu o nestanku tada trogodišnje djevojčice. Policajac Colin Sutton rekao je kako u okolici mjesta Praja da lus (Praia da Luz), gdje je nestala malena Medi, ima čak 600 drevnih bunara i da njeno tijelo može biti u bilo kojem od njih, prenosi Jutarnji.hr.

- Istražitelji imaju vrlo nezahvalan zadatak u kojem je gotovo nemoguće uspjeti ako nemate informaciju na koje bi se tačno područje trebalo fokusirati. Tamo je vrlo lako sakriti nešto bez straha da će biti pronađeno - ocjenjuje Saton u australskom dokumentarcu koji će biti emitiran idućeg vikenda.

S tom ocjenom slaže se profesor sudske medicine David Barclay, koji je izjavio kako je područje oko Praja da lus „najbolje mjesto za sakrivanje leša koje je ikad vidio“.

I novinar Portugal News Paul Luckman rekao je kako na tom području „ima jako puno mjesta za skrivanje“.

Malena Medelin nestala je 3. maja 2007. iz apartmana dok su njeni roditelji bili u obližnjem restoranu na večeri. Slučaj otad intrigira britansku, ali i svjetsku javnost.

Kate i Gerry McCann ne odustaju od potrage za kćeri koja sada, ako je živa, ima već 14 godina. Britanski mediji nedavno su objavili kako su prikupili 728,508 funti putem fonda Find Maddie kako bi mogli plaćati privatne istražitelje.

Većina novca je od javnih donacija te prihoda od prodaje knjige Kejt Mekejn o kćerkinom nestanku, koja je postala bestseler.

Policajac Colin Sutton rekao je kako je odbio voditi istragu u nestanku malene Medi nakon što mu je visokopozicionirani prijatelj iz policije dojavio da će istragu morati usmjeravati tako da zaključak bude kako je djevojčica oteta, a njeni roditelji nevini, i pritom zanemariti sve tragove koji bi upućivali na drugačiji slijed događaja.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.