20.4.2018. 18:53
0
Izraelska vojska ubila dvojicu Palestinaca, a ranila 80 ljudi: Palestinci bacali kamenje, a vojska "odgovorila" mecima
Izraelske snage su ubile dvojicu Palestinaca i više od 80 ranilo u novom talasu nasilja na granici Izraela i Gazi.

Broj poginulih u tri sedmice protesta dostigao je 33. Palestinci su kamenjem napali vojnike, a ovi su odgovorili vatrom iz vatronog oružja, prenosi agencija Reuters. 

Neki od demonstranata su pokušavali klještima prerezati ogradu na granici.

Izraelske snage su upozoravale putem megafona da se niko ne približava granici, ali su Palestinci nastavili demonstracije. Već sedmicama demonstranti traže povratak na svoja ognjišta i u kuće koje su ostale na drugoj strani granice iza koje je sada okupirana teritorija.

Izrael je na meti kritika zbog korištenja bojeve municije, ali vlasti tvrde da „štite svoju granicu“. Palestinci poručuju da kamenjem i molotovljevim koktelima samo pokušavaju spriječiti vojnike da pucaju na demonstrante. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.