6.5.2018. 11:31
0
Parlamentarni izbori u Libanu prvi put od 2009. godine
Birališta u Libanu su otvorena prvi put u posljednjoj deceniji na parlamentarnim izborima, a nakon što su posljednji put održani 2009. godine, prenosi BBC.
Izbori su dva puta odgađani zbog nestabilnosti u susjednoj Siriji i izmjena izbornog zakona. Promijenjen je izborni sistem, smanjen broj izbornih jedinica, te dozvoljeno glasanje iz inostranstva.

Hezbollah, oružana grupa koju UN smatra terorističkom organizacijom, želi povećati svoje prisustvo u parlamentu. Birališta na kojima će biti izabrano 128 članova parlamenta bit će otvorena do 19 sati po lokalnom vremenu.

Zvaničnih rezultata neće biti prije ponedeljka, ali će se preliminarni znati već kasno večeras.

Glasački listići su različiti za različite vjerske grupe. Podjela između muslimana i kršćana je osnov za strukturu vlasti u Libanu gdje se moć dijeli između različitih muslimanskih i kršćanskih grupa.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.