7.5.2018. 22:30
0
Otvaranju ambasade SAD-a u Jerusalemu neće prisustvovati Trump i Pens
Otvaranju ambasade SAD u Jerusalemu sljedeće sedmice neće prisustvovati ni američki predsjednik Donald Trump, niti potpredsjednik Majkl Pens.

Bijela kuća je saopštila da Trump šalje delegaciju na visokom nivou koja će prisustvovati ceremoniji otvaranja ambasade, što će označiti i zvanično američko priznanje Jerusalema za prijstonicu Izraela.

Delegaciju će predvoditi zamjenik državnog sekretara Džon Salivan. 
U delegaciji će biti ministar finansija Steven Mnuchin, kao i ćerka i zet američkog predsjednika, Ivanka Trump i Jared Kushner, prenosi CDM.

Američka ambasada u Jerusalemu biće otvorena 14. maja.

Gradska opština Jerusalema postavila je ranije danas putokaze na putu ka lokaciji nove američke ambasade, koja će biti prebačena u taj grad naredne nedjelje.

Gradonačelnik Nir Barkat postavio je prve putokaze u južni dio grada, a na njima piše Američka ambasada na engleskom, hebrejskom i arapskom.

Do premještanja američke ambasade dolazi nakon što je Tramp priznao Jerusalem za prijestonicu Izraela u decembru prošle godine.

Lejla Trle

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.