30.5.2018. 9:00
0
Ova će zemlja zabraniti Facebook na mjesec dana
Vlasti Papue Nove Gvineje objavile su da će svim svojim građanima onemogućiti pristup Facebooku na mjesec dana. Razlozi? Uklanjanje lažnih vijesti i profila te preispitivanje onoga što Facebook nudi, prenose svjetski mediji.

Također, analizirat će se kako tamošnje stanovništvo koristi najpoznatiju svjetsku društvenu mrežu.

Novogvinejski ministar finansija Sam Basil rekao je da se prikupljaju informacije u svrhu stajanja na kraj onima koji koriste lažne profile i dijele pornografske sadržaje.

"Tačan datum početka ove privremene zabrane još trebamo odlučiti, ali jednostavno ne možemo i ne želimo dopustiti da se Facebook nastavi zloupotrebljavati u našoj zemlji", dodao je Basil.

Slučaj Nove Gvineje nije prvi takav u svijetu. 

Naime, u Mijanmaru i Šri Lanki je Zuckerbergova platforma pod valom kritika zbog navodnog sudjelovanja u širenju mržnje.


Lejla Trle

Facebook
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.