17.6.2018. 9:45
0
Većina Grka protiv sporazuma o novom imenu Makedonije
Većina Grka je protiv toga da Sjeverna Makedonija bude ime bivše jugoslovenske republike, rezultati su posljednjih anketa.

Prema rezultatima ankete koju je obavila agencija "Mark" za list "Proto Tema" 68,3 odsto ispitanih je protiv sporazuma postignutog između Atine i Skoplja radi rješenja višedecenijskog spora. 

Rezultati iste ankete govore da 73,2 odsto ispitanika nije saglasno sa upotrebom termina "Makedonija" u novom imenu, a 68,3 odsto je protiv sporazuma koji je prošle sedmice objavio premijer Alexis Tsipras. 

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.