12.8.2018. 19:25
0
WHO: Omogućiti siguran pristup djelatnicima u borbi protiv ebole u Kongu
Globalno i afričko čelništvo Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) iz prve ruke je u protekla dva dana saznalo o složenosti provedbe odgovora na epidemiju ebole u oblasti Sjeverni Kivu u Demokratskoj Republici Kongo tokom obilazaka sa zvaničnicima ministarstva zdravstva pogođenih oblasti.

Iako je to deseta epidemije ebole u zemlji, po prvi put se desilo da je bolest pogodila gusto naseljenu zonu sukoba, saopćeno je u nedjelju iz WHO.

- WHO poziva na slobodan i siguran pristup svojih službenika pogođenom stanovništvu. Svi koji učestvuju u odgovoru na epidemiju kako bi je stavili pod kontrolu moraju biti u stanju da se kreću sigurno i slobodno, a stanovništvo također mora imati pristup centrima za spašavanje života i sprječavanje širenja bolesti - izjavio je generalni direktor WHO dr Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Kako je učinjeno  i u nedavnoj epidemiji na zapadu zemlje, WHO je podržao ministarstvo zdravstva u ključnim aspektima odgovora.


(Fena/Admir Oručević)

KongoEbola
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.