31.8.2018. 20:30
0
U Brazilu od zaraze morbilima umrlo sedam osoba
Najmanje sedam osoba umrlo je u Brazilu od posljedica zaraze morbilima.

Brazilsko ministarstvo zdravstva saopćilo je da je od početka godine u ovoj zemlji morbilima zaraženo najmanje 1.500 osoba, među kojima je sedam njih izgubilo život.

U toj zemlji je prošle sedmice pokrenuta akcija vakcinisanja djece od jedne do pet godina, ali brazilski zvaničnici navode kako je procenat vakcinisanih veoma nizak, te da još uvijek ima 4,1 miliona djece koja trebaju primiti vakcinu.

Najveći broj slučajeva zaraze morbilima zabilježen je u pokrajinama Roraima i Amazonas, u blizini granice s Venecuelom, javlja TRT.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.