23.10.2018. 11:41
0
Bolton u posjeti Moskvi nakon Trumpove objave
Savjetnik za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Donalda Trumpa sastao se u utorak s ruskim ministrom odbrane u Moskvi, samo nekoliko dana nakon što je Trump objavio kako namjerava da povuče Sjedinjene Države iz istorijskog nuklearnog sporazma.
Ministar odbrane Sergej Šojgu srdačno je dočekao savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona tokom njegove dvodnevne posjete Rusiji. Novinske agencije navele su Šojguove riječi da "čak i mali koraci doprinose poboljšanju odnosa i pomažu u obnovi povjerenja" između dvije zemlje.

Bolton je doputovao u Rusiju u ponedjeljak kada se sastao s predsjedavajućim Vijeća za nacionalnu sigurnost Rusije Nikolajom Patruševim. Očekuje se da on tokom dana održi razgovore s predsjednikom Vladimirom Putinom.

Trump je tokom vikenda objavio namjeru da povuče Sjedinjene Države iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INT), jer ga je po njegovim navodima Rusija često kršila, prenosi Associated Press.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.