6.12.2018. 22:17
0
Assange može da ide: Britanci dali garanciju da neće biti izručen nekoj zemlji gdje bi mu prijetila smrtna kazna
Predsjednik Ekvadora Lenin Moreno izjavio je danas da je Velika Britanija pružila dovoljno garancija da osnivač Wikileaksa Julian Assange neće biti izručen nekoj zemlji gdje bi mu prijetila smrtna kazna.

"Put je otvoren da Assange donese odluku da napusti ambasadu”, rekao je Moreno u radio intervjuu.

On je rekao da je britanska vlada dala pismene garancije da neće izručiti Assangea, koji živi u ekvadorskoj ambasadi u Londonu od 2012. godine pošto mu je odobren azil, nekoj zemlji gdje bi mogao da se suoči sa smrtnom kaznom, prenosi AP.

Ekvadorski predsjednik nije rekao da li će se na Assangea vršiti pritisak da napusti ambasadu, ali je dodao da Assangeov pravni tim razmatra svoje nove korake.

Assange tvrdi da je američko Ministarstvo pravde donijelo tajnu optužnicu protiv njega zbog otkrivanja povjerljivih vladinih informacija na sajtu Wikileaksa, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.