21.12.2018. 17:12
0
U Beču ubijen Vladimir Roganović, član kavačkog klana
Vladimir Roganović, jedan od članova zloglasnog "kavačkog klana", ubijen je danas u centru Beča.

Prema prvim informacijama, on je likvidiran sa još jednim pripadnikom pomenute kriminalne grupe.

Do pucnjave je došlo malo prije 14 sati, a ubrzo je objavljena informacija da je jedna osoba preminula od rana zadobijenih u pucnjavi. U pitanju je 22-godišnji Stefan Vilotijević iz Nikšića.

Jedan od svjedoka video je muškarca kako leži na ulici, prenosi austrijski Kurier. On je rekao da je čuo kako je neko od muškaraca na srpskom jeziku vikao "brate, brate", ali to nije zvanično potvrđeno.

Vladimir Roganović i njegov brat od strica Duško, inače važe za jedne od glavnih pripadnika kavačkog klana iz Kotora. Vladimir i Duško bili su optuženi za ubistvo Marka Vesnića, vođe “delija”, jula 2009. u Herceg Novom.

Bio je u spuškom pritvoru, ali je 2014. oslobođen krivice, dok je Duško osuđen na osam godina zatvora. Dok je bio u pritvoru policija ga je osumnjičila da je naručivao bombaške napade ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivaničevića, službenika ZIKS-a.

Njegov brat Duško Roganović dignut je u zrak 25. aprila u Herceg Novom u eksploziji bombe koja je bila postavljena pred njegov automobil. Duško je u eksploziji ostao bez obje noge, ali je preživio napad.

Kavački klan i škaljarski klan važe za dva najjača, a suprotstavljena kriminalna klana u Kotoru.


 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.