28.7.2019. 22:32
0
U snažnoj eksploziji u Kabulu ranjen potpredsjednički kandidat Amrulah Saleh
U snažnoj eksploziji, koja se dogodila u nedjelju u središtu Kabula, na dan kad je afganistanski predsjednik Ashraf Ghani počeo predizbornu kampanju za drugi mandat, ozlijeđen je njegov potpredsjednički kandidat uz još najmanje 24 osobe. Dvije su izgubile život, objavili su službeni izvori.

Do eksplozije je došlo u blizini privatnog sveučilišta Ghalib i trga Shahid, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Nasrat Rahimi.

Ghani je počevši kampanju obećao obnoviti pregovore s talibanima nakon desetljeća rata i pretvoriti zemlju u trgovinsko središte.

Bivši dužnosnik Svjetske banke koji je na vlast došao 2014. godine, prema očekivanjima, osvojit će novi mandat.

Rahimi je rekao da su napadači odmah nakon eksplozije upali u zgradu sveučilišta i napali glavni politički ured potpredsjedničkog kandidata Amrulaha Saleha.

Saleh je ranjen šrapnelom i evakuiran je na sigurno iz ureda stranke.

Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad, prenosi Al Jazeera.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.