26.9.2019. 16:37
0
Zemljotres "uživo na TV-u": Pogledajte kako su se ponašale novinarke u studiju kada je zemljotres pogodio Istanbul
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je u razgovoru s novinarima na aerodromu Ataturk izjavio da je u potresu u Istanbulu povrijeđeno osam osoba.

Istakao je također da je nakon prvog potresa jačine 5,8 stepeni, uslijedilo je još 28 podrhtavanja tla, javlja Anadolu Agency.

Potres magnitude 5,7 stepeni po Richterovoj sklali uzdrmao je zgrade i oštetio džamiju u Istanbulu u četvrtak.

Svjedoci u najvećem turskom gradu kazali su da su osjetili podrhtavanje zgrada a neki uredi su privremeni evakuirani.

Potres je bio na dubini od 12,6 kilometara, saopćio je istraživački institut opservatorije Kandili, južno od grada Silvitija. Potres se desio u 13,59 sati po lokalnom vremenu.

Na YouTubeu se pojavio zanimljiv video nastao u nekoliko studija istanbulskih TV kuća. U videu se vidi kako su se novinarke ponašale uživo u programu kada je jak zemljotres pogodio Istanbul.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.