4.6.2020. 11:23
0
Mattis: Trump namjerno potiče podjelu
Bivši američki ministar obrane James Mattis osudio je ponašanje predsjednika Donalda Trumpa rekavši da namjerno potiče podjelu.

Rekao je da je "ljut i ogorčen" postupanjem  Trumpa tokom protesta izazvanih ubistvom Afroamerikanca Georgea Floyda od strane policije, prenosi BBC.

Mattis je osudio Trumpovu "zloupotrebu ovlasti"  i podržao demonstrante koji žele održati američke vrijednosti, kao što je to učinio i bivši predsjednik Barack Obama.

"Donald Trump je prvi predsjednik u mom životu koji se ne trudi ujediniti američki narod - čak se i ne pretvara da pokušava. Umjesto toga, pokušava nas podijeliti. Svjedoci smo posljedica tri godine ovog namjernog napora. Svjedoci smo posljedica tokom tri godine bez zrelog vodstva", napisao je Mattis u The Atlanticu.

Mattis  je odstupio s ministarske pozicije  2018. nakon što je Trump odlučio povući američke trupe iz Sirije.


(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.