22.7.2020. 9:22
0
Broj zaraženih korona virusom u svijetu prešao 15 miliona
Broj potvrđenih infekcija korona virusom u svijetu prema podacima novinske agencije Reuters, prešao je 15 miliona i samo nastavlja rasti.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, broj zaraženih virusom Covid-19 u 7 mjeseci trostruko je veći od godišnjeg prosjeka broja slučajeva teških oblika sezonske gripe u svijetu.

Broj smrtnih ishoda zaraze korona virusom od 616.000 (podaci Reutersa) u sedam mjeseci približio se višem godišnjem prosjeku smrtnih ishoda od sezonske gripe.

Globalni ishod pandemije povećao se znatno nakon što je Indija, koja je po ugroženosti treća na listi odmah iza SAD i Brazila, u samo jednom danu zabilježila gotovo 40.000 novih slučajeva zaraze.  



(Patria)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.