18.2.2021. 13:00
0
Gruzijski premijer podnio ostavku
Gruzijski premijer Giorgi Gakharia objavio je u četvrtak da podnosi ostavku. Gakharia je rekao novinarima u glavnom gradu Tbilisiju da je podnio ostavku zbog neslaganja u mišljenju sa svojim timom o potjernici raspisanoj za Nikom Melijom, šefom glavnog opozicionog Ujedinjenog nacionalnog pokreta.
Kritikujući odluku o hapšenju lidera opozicije, Gakharia je rekao da će to potaći političku napetost koja već vlada u zemlji.

Gruzijsko Ministarstvo unutarnjih poslova saopćilo je da je operacija hapšenja Melije privremeno odložena nakon Gakharijine ostavke.

Druge opozicione stranke također su kritikovale sudski nalog za hapšenje Melije.

Očekuje se da će vladajuća stranka Gruzijski san u roku od nedjelju dana predložiti novog premijera i članove kabineta za odobrenje gruzijske predsjednice Salome Zourabichvili.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.