27.7.2021. 21:15
0
Indonezija ima najveći broj potvrđenih slučajeva zaraze Covidom-19 u Aziji
Indonezija ima najviše potvrđenih dnevnih slučajeva u Aziji, a podaci s aerodroma pokazuju da je hiljade stranaca otišlo posljednjih sedmica.

Očigledno je da je egzodus podstaknut pandemijskim talasom i općim nedostatkom vakcina, koje su prvo prešle u visoko prioritetne grupe, javlja AP.

Potvrđeni dnevni broj smrtno stradalih u Indoneziji prvi je put u utorak premašio 2.000, dosegavši 2069. Ministarstvo zdravstva prijavilo je 45.203 svakodnevnih slučajeva dok se zdravstveni sistem bori s tim, a čak ni pacijentima koji imaju dovoljno sreće da dobiju bolnički krevet nije zagarantiran kiseonik.

Skoro 19.000 stranih državljana napustilo je aerodrom u glavnom gradu od početka ovog mjeseca. Podaci aerodroma objavljeni u utorak pokazali su da se broj stranaca koji napuštaju glavni grad značajno povećao samo u protekla tri dana.

Nekoliko zemalja najavilo je nove zabrane ili ograničenja za putnike iz Indonezije.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.