24.1.2022. 12:33
0
Američka ambasada u Bjelorusiji pozvala državljane SAD na povećanu budnost
FOTO: Al Jazeera
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bjelorusiji pozvala je američke državljane na "povećanu budnost" usljed tenzija u regionu, navodi se u saopštenju objavljenom na internet stranici Ambasade.

Iz diplomatske misije skrenuli su pažnju na "nastavak zabrinjavajućih izvještaja o daljoj neuobičajenoj aktivnosti ruske vojske blizu granica Ukrajine, uključujući granicu sa Bjelorusijom".


"Ambasada SAD podsjeća američke državljane da održavaju povećanu svjesnost i budnost u vezi sa političkim i vojnim tenzijama u regionu", ističe se u saopćenju, prenosi novinska agencija Srna.

Državljanima SAD se u saopštenju savjetuje da izbjegavaju javne demonstracije i da redovno preispituju planove za potencijalno napuštanje zemlje u slučaju vanredne situacije, javio je TASS.


U saopćenju se dodaje da je i dalje na snazi četvrti nivo upozorenja za putovanja, koji znači da ne treba da se putuje u Bjelorusiju, usljed onoga što je Ambasada nazvala "proizvoljnim sprovođenjem zakona i rizika od privođenja", kao i zbog Covida 19 i ograničenja ulaska u zemlju zbog epidemije.



(Amer Mujezi9nović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.