26.9.2022. 13:18
0
Muškarac u majici s nacističkim simbolima ubijao djecu u školi, 13 mrtvih i 20 ranjenih
Naoružani muškarac upao je u školu u ruskom gradu Iževsku i počeo pucati.

Ubio je trinaestero ljudi, od čega su sedmero bili učenici, dvoje učitelja i dvoje čuvara u školi. Najmanje 20 je ranjenih, javljaju ruski dužnosnici.


Kako javlja BBC, napadač je presudio sam sebi, a bio je naoružan s dva automatska pištolja.

Video koji su objavili ruski mediji prikazuju napadača kako leži mrtav na podu u majici s nacističkim simbolom, a lokalni ruski mediji objavili su kako je navodno riječ o muškarcu koji je mobiliziran u rusku vojsku.

Novinska agencija RIA prenijela je izjavu guvernera regije Udmurtije Alexandera Brechalova, čiji je glavni grad Iževsk, da je neidentificirani muškarac ušao u školu i ubio zaštitara. Rekao je da među učenicima škole ima mrtvih i ranjenih.

Dva pištolja i velik broj šaržera za njih nosio je muškarac koji je u ponedjeljak ujutro napao školu u Iževsku, vidljivo je u snimci koju je objavio Istražni odbor Ruske Federacije.

Snimka prikazuje najmanje dva pištolja. Napadač je pripremio 10-ak okvira s mecima kalibra 9 mm. Na njima je crvenom bojom ispisana riječ "mržnja".

Hitna pomoć i službe sigurnosti stigle su na lice mjesta u gradu Iževsku. Pucnjava se dogodila u školi s gotovo 1000 učenika i 80 nastavnika. Predsjednik Rusije Vladimir Putin komentirao je napad na rusku školu, prenosi AFP. Ruski predsjednik rekao je da je to bio "nehumani teroristički napad".
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.