12.10.2022. 16:35
0
Protesti Palestinaca pred izbjegličkim logorom u Jerusalemu
Na stotine Palestinaca protestovalo je kod kontrolnih punktova u velikom izbjegličkom logoru u Jerusalemu u srijedu, i prodavnice širom Zapadne obale su zatvorene nakon izraelske sigurnosne kampanje kada su dvojica vojnika ubijena u napadima iz vatrenog oružja u ovoj sedmici.


Incidenti su izbili u nekoliko gradova širom okupirane Zapadne obale a izraelske snage sigurnosti zatvorile su ceste u Nablusu, jednom od gradova u središtu višemjesečnih sukoba u kojima je više od 100 Palestinaca ubijeno u ovoj godini.

Izraelske snage u ovoj su sedmici pokrenule potragu za ubicom 18-godišnjeg vojnika dok je bio na dužnosti na kontrolnom punktu u izbjeglički logor Shuafat u sjevernim predgrađima Jerusalema.

Logor Shuafat, sada gusto naseljena lokacija za koju se procjenjuje da je dom za oko 60.000 ljudi, danima je blokiran dok su se policajci probijali kroz ulice i kuće tragajući za napadačem i provodeći stroge provjere vozila.

U srijedu se dugi red vozila formirao na kontrolnim punktovima koji vode iz regije dok su grupe mladih bacale kamenice na policajce i palili su kontejnere sa smećem stvarajući gusti dim koji se uzdizao u nebo.

Brojne prodavnice u istočnom Jerusalemu i dijelovima Zapadne obale su zatvorene i dijelovi Zapadne obale su zatvoreni u znak protesta, dok su privatne škole također poručile učenicima da ostanu u kućama, prenosi Reuters. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.