21.12.2022. 16:09
0
Velike snježne padavine u sjevernom Japanu, tri osobe smrtno stradale
Jak snijeg na sjeverozapadu Japana od vikenda usmrtio je najmanje tri osobe, stotine vozila zaglavilo na autoputevima, prekinuo vozove i ostavio hiljade domova bez struje, saopćili su zvaničnici u srijedu.

Snažan vremenski sistem donio je jak snijeg u sjeverna obalna područja Japana od subote, a snijeg se nagomilao više od dva metra u dijelovima prefektura Niigata, Yamagata i Aomori.

Snage za samoodbranu pomogle su u čišćenju autoputeva Niigata, gdje su stotine automobila i kamiona za dostavu bile zarobljene u linijama koje se protežu više od 20 kilometara, i da pruže drugu podršku. Lokalni volonteri su također pomogli u osiguravanje hrane i drugih potrepština onima koji su satima zaglavljeni u svojim vozilima.

Zbog poboljšanja vremenskih uslova, zatvaranje puteva je ukinuto u utorak, ali se predviđa još jedna snježna oluja koja će pogoditi regiju za vikend.

Ministarstvo ekonomije, trgovine i industrije saopćilo je da je više od 10.000 domova, uglavnom u Niigati, još uvijek bez struje od srijede ujutro, a isporuka za trgovine kasnila je zbog blokiranih puteva. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.